8.6.11

#171 - HEISENBERG's OMELETTE


See #169 - BIG BANG!  here
      

7 comments:

  1. Επιτέλους, διαβάζουμε και μαθαίνουμε: η ομελέτα συμβολίζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ("δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις μερικά αυγά"). Η έκρηξη στην κουζίνα μαρτυρά την ύπαρξη στον ίδιο χώρο με τον Heisenberg του Wolfgang Pauli, ενός επιστήμονα τόσο καλού στη θεωρία που η παρουσία του και μόνο σε οποιοδήποτε πείραμα αρκούσε για να φέρει την καταστροφή. Τέλος, στο τέταρτο καρέ παρακολουθούμε δύο άνεργους ηθοποιούς του Hollywood να γυρνάνε σπίτια τους μετά την κριτική του Niels Bohr σχετικά με την αληθοφάνεια των ταινιών western. Εύγε!

    ReplyDelete
  2. ha ha!
    aristourgima!
    evge tomek

    ReplyDelete
  3. Όταν έλεγα «Ινδιάνοι, χλωμά πρόσωπα…» δεν εννοούσα αυτό! Κα με τι τηγανίζει αυτός ο Heisenberg κι έγινε τέτοιο μπαμ; Με νιτρογλυκερίνη;

    ΟΚ, πέρα από την πλάκα, ξε-καρ-δι-στι-κό (αρκεί να έχεις δει το προηγούμενο).

    ReplyDelete
  4. Πάλι ανικανοποίητοι είστε? Τι στο....!
    Ηθελα αυτό... Δεν εννοούσα εκείνο... Γιατί το άλλο...

    Λαδάκι του θεού είναι από την Καλαμάτα! Απλά η πυκνότητα του σε quark είναι λίγο πιο υψηλή από τα άλλα συμβατικά λάδια που βρίσκουμε στην αγορά.

    ReplyDelete
  5. Αυτή η επιστημονική θεωρία είναι πιο συμπαθητική. Αν βεβαίως αντιπαρέλθεις το πέραν κάθε αμφιβολίας σοβαρότατο ζήτημα του αν το τηγάνισμα αυγού είναι δολοφονία ή όχι ,το τελευταίο καρέ, αγριοάγριου δυτικού ρουστίκ είναι πιο ζεστό από το άλλο, ξέρετε ποιό, το εκείνο.

    Να δω πόσα big-bang θα χρειαστούν για να μην χτυπάμε εισιτήρια στα μμμ.

    ReplyDelete
  6. επίσης κανείς δεν πρόσεξε το ίδιο το αβγό?
    κανείς δεν αναρωτήθηκε, αν πρόκειται για αβγό κότας ή άλλου πτηνού τελικά?δείτε λίγο το μέγεθός του και σκεφτείτε το ξανά...
    Η κότα φταίει ή το αβγό?
    αυτό το τελευταιο δεν ήθελα να το γράψω, αλλά με εξαναγκάσανε με ένα πιστόλι στον κρόταφο...

    ReplyDelete
  7. Πέρασε ο Τσέχωφ απο κει;

    ReplyDelete